Офісна робота спричиняє ожиріння

У наші дні люди більше стежать за своїм харчуванням і фізичною формою, ніж в 70-ті роки минулого століття, однак товстих стає усе більше й більше. Можливо, вся справа в тім, як проходить наш робочий день, вважають учені з Канади.

За останні три десятки років люди стали набагато менш активними на роботі, і це може частково пояснити, чому їм не допомагають ані дієти, ані спорт. У ході дослідження вчені проаналізували інформацію про сотні тисяч канадців, і виявили, що рівень ожиріння населення підвищився на 10% з 1978 по 2004 рік, незважаючи на те, що, у порівнянні з 1978 роком сучасні люди менше їдять і більше займаються спортом. Пропаганда фізично активного способу життя в основному стосується вільного часу, однак, відповідно до досліджень, це не допомагає в боротьбі з епідемією ожиріння. Фізична активність не повинна обмежуватися спортзалом або пробіжкою рано вранці вихідного дня. На думку експертів, варто більше рухатися не лише у вільний час, але й на роботі, де ми проводимо більшу частину свого життя. Якщо у вас є можливість, гуляйте під час обідньої перерви, намагайтеся підніматися не на ліфті, а пішки, добирайтеся додому та на роботу своїм ходом і т.д.

Дані висновки співвідносяться з результатами дослідження, надрукованого в 2005 році в журналі Science, відповідно до якого люди, які страждають на ожиріння, у середньому сидять на 2 години на день більше, ніж їх більше стрункі співгромадяни.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад