Професії, які потрібні завжди

Обираючи майбутню професію, завжди слід звертати увагу на її затребуваність. Можна отримати «модну і сучасну», яка зникне через декілька років з ринку праці, а можна здобути таку, яка існуватиме десятки чи сотні років. 

Лікар: до того часу, поки будуть існувати хвороби, людям потрібна буде допомога спеціаліста, який вміє їх подолати. Тим більше, що людство створює чудо-техніку, досягає інших планет, а побороти грип не може.

Кухар: однією з найголовніших потреб людей завжди була їжа. Тож довговічність цієї професії ні в кого не викликає сумнівів.

Будівельник: нам всім потрібні не лише харчі, але і дах над головою, відповідно, потрібні люди, які вміють будувати та ремонтувати житло. Інженер-будівельник, архітектор, виконроб, опоряджувальник – це «вічні» професії.

Фермер: забезпечення продуктами харчування населення було, є і буде одним із найважливіших напрямків діяльності людини.

Вчений: для розвитку і процвітання людства вкрай необхідні дослідження навколишнього середовища, людського організму, різноманітні наукові відкриття. Тож люди, які присвятили своє життя науці, будуть затребувані завжди.

Податківець: збір грошових одиниць для підтримки державних проектів та програм буде існувати до того часу, допоки люди отримуватимуть прибутки.

Вартівник закону: в суспільстві завжди будуть потрібні люди, які підтримують закон і порядок. Охоронці правопорядку (міліція, поліція), юристи, адвокати, судові виконавці – ось неповний перелік спеціалістів цієї області.

Перукар: причина «довгожительства» професії очевидна – волосся потрібно стригти постійно. А майже постійно існуючий культ краси не дозволить цій професії зникнути назавжди.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад