Часто посміхатися шкідливо

Німецькі психологи попереджають: посміхатися часто з приводу та без шкідливо для здоров'я. У зоні підвищеного ризику перебувають стюардеси, продавці та представники інших професій, пов'язаних з постійним спілкуванням з клієнтами. Вони змушені бути ввічливими та товариськими навіть з не дуже привітними клієнтами. Це може спричинити стрес та депресію.

Як стверджує професор Університету ім. Йоганна Вольфганга Ґете Дітер Цапф, необхідність постійно посміхатися клієнтам негативно позначиться на психологічному здоров'ї в майбутньому. Організм сприймає цю необхідність як насильство над собою, що, у свою чергу, спричиняє депресії, підвищення кров'яного тиску та частішання серцебиття. Цапф рекомендує людям, які вимушені постійно посміхатися на роботі, обов'язково знаходити час на невеликий відпочинок, щоб зняти стрес, агресію та просто посидіти, не посміхаючись.

Тим часом, для Німеччини ця проблема не є настільки актуальною, як, наприклад, для США. Брутальність обслуговуючого персоналу є однією з основних німецьких проблем у сфері обслуговування.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад