Які документи підписуються безробітним при направленні на оплачувані громадські роботи?

Порядок та умови участі безробітних громадян у оплачуваних громадських роботах визначені Положенням про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт (далі - Положення), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2008 року №839 (зі змінами та доповненнями).

Для проведення оплачуваних громадських робіт між центром зайнятості, який здійснює направлення безробітних, та роботодавцем повинен бути укладений договір про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт. При прийнятті особи на оплачувані громадські роботи роботодавець відповідно до законодавства про працю зобов'язаний укласти з нею у письмовій формі строковий трудовий договір.

Відповідно до вимог п.11 Положення направлення особи на оплачувані громадські роботи можливе тільки за її згодою.

Якщо безробітний, який отримав направлення в центрі зайнятості на оплачувані громадські роботи, згоден виконувати такі тимчасові роботи, а роботодавець відмовляє йому в прийнятті, то в корінці направлення він повинен зазначити причину своєї відмови.

Відповідно до п.7 ст. 7 Закону України "Про зайнятість населення" участь в оплачуваних громадських роботах є підходящою роботою для громадян, які не мають професії, або таких, які займали місця, що не потребують спеціальної підготовки та перебувають на обліку як безробітні більш як 9 місяців, а також для громадян, які бажають відновити трудову діяльність після тривалої (більше 12 місяців) перерви (крім громадян передпенсійного віку).

Згідно з вимогами п.20 Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, та безробітних, затвердженого постановою КМУ від 14.02.2007 року №219, громадяни, зареєстровані як такі, що шукають роботу, та безробітні, знімаються з обліку з дня відмови від другої пропозиції підходящої роботи.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад