5 найбільш "шкідливих" людських емоцій

П'ять років учені спостерігали за поведінкою та здоров'ям майже 2000 добровольців, і результати моніторингу надали у вигляді списку з п'яти почуттів. 

Ось вони:

Заздрість – висновки психологів доводять, що люди, які регулярно заздрять близьким людям, або випадковим перехожим, сильніше за інших піддані ризику серцевих захворювань. Ризик збільшується у два з половиною разу в порівнянні з тими, хто зберігає нейтралітет або відчуває радісні почуття.

Ревнощі – австралійський дослідники зазначають що, коли людина ревнує, у її тілі відбувається дисбаланс гормонів, тим самим у значному ступені порушуючи виробництво полових гормонів (яким чином не уточнюється). Для чоловіків ця умова може спричинити брак тестостерону в організмі, а потім імпотенцію.

Самокритика – коли людина занадто часто обвинувачує себе за все, що вона робить, вона мимоволі збільшує ризик розвитку рака. Учені так само помітили, що люди, які часто обвинувачують себе, більш схильні до розвитку інфекцій і інших сезонних захворювань.

Жаль – прояв жалю до себе, у свою чергу, є особливо небезпечним для печінки. У людей, які регулярно бачать себе в ролі жертв, рівень речовини ацетилхоліну, гормону, що провокує слабість, сильно збільшується, що приводить до різкого падіння рівня цукру в крові.

Жадібність – розлади травної системи є найпоширенішими проблемами здоров'я впливових людей, які керуються вічним бажанням одержання матеріальної вигоди. У таких людей часто проявляються захворювання булімією і анорексією.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад