Поради щодо оформлення резюме

Резюме повинно мати яскраво виражену структуру і просту мову викладу. У роботодавця повинне піти мінімум часу на перегляд резюме і ухвалення рішення по ньому. У тексті повинні кидатися в очі ваші ключові здібності, досягнення, досвід. 

Резюме повинне бути правильно оформленим. При його читанні не повинне розсіюватися увага. Необхідно поєднувати акуратні проміжки, рівні поля і не нехтувати абзацами. Друкувати резюме краще на лазерному принтері - так ваш текст виглядатиме більш презентабельно.

Резюме має бути коротким. Оптимальний об'єм -1 сторінка. Зупиняйтеся детально на вашому досвіді за останні 5-7 років. Обов'язково викладайте сенс грамотно, уникайте другорядних деталей.

Резюме має бути продуманим. Його зміст повинен повністю відповідати напрямку роботи, на яку ви претендуєте. Якщо ви можете займати різні посади, відправляйте декілька резюме.

Резюме має бути доказовим. Наведіть результати вашої останньої роботи, використовуючи числа і відсотки; покажіть реальний результат вашої діяльності.

Резюме має бути точним. Остерігайтеся загальних місць і зайвих визначень.

Резюме повинно бути акуратним. Вказуючи на свій позитивний досвід, не заговорювати, не надутий.

Резюме має бути зовні привабливим. Використовуйте якісний папір, бажано білий або кремовий. Шрифт повинен бути добре читатися, як правило, в діапазоні від 12 до 14 пунктів.

Резюме має бути простим. Не захоплюйтеся графічними малюнками, химерними рамками, віньєтками та іншою нісенітницею. Ні в якому випадку не ускладнюйте текст абревіатурами, які, до речі, можуть бути невідомі працедавцю. Повністю пишіть назви шкіл, інститутів і міст.

Резюме має бути енергійним. Використовуйте дієслова дії, характеризуючи свій досвід: "влаштував", "організував", "налагодив" і інш.

Резюме має бути коректним. Користуйтеся короткими фразами і не захоплюйтеся довгими словосполученнями. Вживаючи при необхідності специфічні технічні терміни, подбайте, щоб вони були зрозумілі неспеціалістам.

Резюме має бути бездоганним. Не довіряйте комп'ютерному редакторові. Обов'язково перечитайте його текст вголос після написання, щоб переконатися у відсутності помилок і двозначностей.

Резюме має бути читабельним. Пам'ятайте, що нерозбірливе резюме найчастіше залишається непрочитаним.

Резюме має бути офіційним. Не перевантажуйте його даними особистого характеру, а саме: відомостями про родичів, вашу вагу, зріст, здоров'я. Ні в якому разі не прикладайте до резюме свою фотографію (окрім тих випадків, коли це вимагає працедавець).

Резюме повинно бути закінченим. Роботодавці чудово розуміють, що якщо вони зажадають рекомендації, то ви їх надасте. Тому не пишіть в кінці резюме: «Рекомендації додаються».

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад