Пошук роботи в іншому місті: що варто врахувати і як організувати

Ви вирішили, що пора покинути рідні краї і почати пошуки в більш перспективному місті. Що далі?

Переконайтеся, що вам це потрібно

Перш ніж змінювати місце дислокації, визначіться, куди саме ви хочете поїхати. Ми рекомендуємо виходити з таких критеріїв:

  • Чи є у вас друзі, знайомі або родичі в обраному місті. Все-таки хоч мінімальна підтримка на новому місці нікому не зашкодить. Добре, якщо вам буде до кого звернутися за допомогою в незнайомому місті.

  • Чи затребувані в цьому місті фахівці вашого профілю. Може, звичайно, ви і мріяли працювати на вугледобувній шахті в Києві, але швидше за все, тут виникнуть певні труднощі.

  • Які перспективи відкриються перед вами після переїзду. Якщо в місті N вас чекає плюс-мінус теж, що і вдома, гарненько подумайте. Особливо якщо в своєму населеному пункті ви вже забезпечені власним житлом. Переїзд відповідальний крок, і добре, якщо він виявиться виправданий.

Оцініть пропозиції на ринку

Пошукайте вакансії у місті, яке вас цікавить. Подивіться, що пропонують, які зарплати, умови, вимоги. Подумайте, чи зможете знайти житло в потрібному районі, яку частину зарплати доведеться віддавати за оренду (якщо доведеться). Знайдіть якомога більше варіантів, щоб відразу оцінити всі можливості.

Добре, якщо ви знаєте, в якій компанії хочете працювати. Тоді можна шукати вакансії у всіх містах, де розташовані її офіси.

Можливо, спочатку ви зможете працювати віддалено, і якщо ви з роботодавцем підійдете один одному, тоді вже приймете рішення про переїзд.

Розішліть своє резюме, дочекайтеся співбесіди

  • В резюме обов'язково вкажіть, в якому місті хочете працювати і що готові до переїзду.

  • У супровідному листі теж розкажіть, чому зважилися на цей крок. Підкресліть, що це зріле рішення цілеспрямованої людини.

  • Якщо вдасться, домовтеся про співбесіду через Skype. Якщо їх буде декілька, так буде зручніше спілкуватися з роботодавцями, щоб не їхати заради бесіди в інше місто.

Заручіться підтримкою близьких і вирішуйте!

Навіть при повній готовності до переїзду, спочатку може бути складно кинути все і поїхати. Але якщо вирішили дійте! Особливо, якщо знайшли саме те, що шукали.

Дуже добре, якщо ваші близькі вас підтримують. Якщо у вас є сім'я, їй теж буде нелегко. Але разом пережити зміни буде простіше. Якщо ж ваші рідні проти, доведеться подолати і цю перешкоду. Розкажіть їм про перспективи, які вас чекають на новому місці, про можливості, які відкриються перед вашою родиною. Заразіть їх вірою в свої сили.

Пам'ятаєте стару приказку: «Риба шукає, де глибше. А людина де краще»? Шукайте кращого і знаходьте!

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад