Як боротися із сонливістю на роботі?

Як боротися із сонливістю на роботі?

Не впадайте у відчай, існують способи боротьби із сонливістю, і досить ефективні:

1) Кава - цей напій посідає перше місце серед засобів боротьби із сонливим станом, однак не забувайте, що потрібний ефект має лише свіжезварена кава, а не розчинна. Короткочасний підбадьорливий ефект можливий при розведенні декількох ложок розчинної кави колою, проте це шкідливо для серця. Альтернативою каві може бути міцний зелений чай.

2) Енергетичні напої - вони стали популярними в останні роки. Дія таких напоїв триває приблизно 4 години, однак не можна перевищувати припустиму дозу (вона вказується на банку). До того ж, такі напої протипоказані людям, у яких проблеми з серцем і тиском.

3) Ефірні масла також відмінно борються із сонливістю. Таким ефектом відрізняються масло розмарину, лаванди, лимона, грейпфрута та жасмину.

4) Активність і рух - вірні помічники в боротьбі зі сном. Щоб не заснути. потрібно кілька хвилин терти долоні одну об одну, розтирати вушні раковини близько 1 хвилини, терти щоки нагору-долілиць теплими пальцями, постукати по верхівці голови, терти кулаком передпліччя із зовнішньої та внутрішньої сторони або розчісувати волосся впродовж 3 хвилин.

5) Умивання по черзі гарячою та холодною водою. Якщо ви зробите три таких контрастних підходи, то від сонливості не залишиться й сліду. Краще вмивати обличчя, однак при неможливості цього (наприклад, якщо ви не хочете змити макіяж) можна зробити міні-душ для рук, підставивши їх під сильний струмінь гарячої, а потім холодної води.

6) Свіже повітря - потрібно вийти на вулицю та глибоко подихати мінімум 5 хвилин. Особливо добре, якщо це буде морозне повітря.

7) Їжа - допомагають продукти з тонізуючою дією та високим вмістом цукру (наприклад, гіркий шоколад).

8) Активна діяльність - ненадовго відкладіть монотонну роботу, змініть позу.

9) Музика - голосна та активна музика в навушниках обов'язково вас підбадьорить.

10) Сон. Це найкращий спосіб боротьби зі сном, тому за можливості поспить хоча б 15 хвилин і будете бадьорими день, що залишився.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад