Працевлаштування - найкраща адаптація

Працевлаштування - найкраща адаптація

Допомогу у працевлаштуванні особі з обмеженням у працездатності можна отримати в Державній службі зайнятості, зареєструвавшись, як громадянин, що шукає роботу за місцем проживання.

Пошук роботи здійснюється відповідно до індивідуальної програми реабілітації, а також з урахуванням знань, навичок та побажань клієнта. На восьмий день з дня реєстрації надається статус безробітного. Особи, які на день звернення до центру зайнятості відпрацювали 26 календарних робочих тижнів за останній рік, за законом отримують допомогу з безробіття.

Клієнти служби зайнятості, до яких належать і особи з особливими потребами, мають можливість отримати цілий спектр послуг, що допоможуть зробити ефективним процеси пошуку роботи та працевлаштування.

Це, по-перше, інформаційний блок з даними щодо ринку праці, професій, які користуються попитом, та напрями професійної освіти, за якими бажаючі можуть пройти підготовку чи перепідготовку. Надається інформація про спеціалізовані учбові заклади для осіб з обмеженими фізичними можливостями, тобто установи при міжрегіональних центрах медичної та соціальної реабілітації. Особам, які не впевнені чи правильно обрали напрямок пошуку роботи пропонується відвідати профконсультанта, що допомагає розглянути в індивідуальному порядку питання зміни професії, враховуючи власні інтереси інваліда, його здібності та медичні рекомендації. Клієнти з обмеженнями у працездатності беруть участь у всіх групових та масових заходах. На семінарах з техніки пошуку роботи учасники знайомлять інвалідів з вакансіями, особливостями ділової телефонної розмови, надають рекомендації зі складання резюме, навчають основам успішної співбесіди з роботодавцем.

Тренінгова робота передбачає відпрацювання навичок ділового спілкування, підвищення впевненості в собі, у своїх силах. На ярмарки вакансій запрошуються роботодавці, і це дозволяє безробітному відразу ж не лише отримати більш детальну інформацію щодо запропонованої роботи, умов праці та заробітної плати, а й пройти первинну співбесіду.

До заходів, крім роботодавців, залучаються соціальні партнери служби зайнятості: представники Фонду соціального захисту інвалідів, Міжрегіонального центру медичної та соціальної реабілітації інвалідів, фахівці управління праці та соціального захисту населення, представники громадських організацій. Саме така активна співпраця та зацікавленість всіх сторін допомагає вирішувати загальнодержавну задачу – соціально захищені, неконкурентоздатні на ринку праці люди повинні мати можливість брати участь у трудовому та суспільному житті держави, бути її повноправними громадянами.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад