Роботодавці готові поступово збільшувати мінімальну зарплату

Роботодавці готові поступово збільшувати мінімальну зарплату

Роботодавці за результатами консультацій з соціальними партнерами запропонувала державній та профспілковій стороні підтримати позиції щодо встановлення розмірів мінімальної заробітної плати на 2012 рік. 

Зокрема, середній розмір мінімальної заробітної плати у 2012 році встановити на рівні не вище 1117 грн, що відповідатиме 116% зростання МЗП у порівняні з у 2011 р. Такі ж темпи зростання передбачені пунктом 2.1 Генеральної угоди на 2010-2012 роки і для розміру середньої заробітної плати у 2012 році. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Федерації роботодавців України.

Також пропонується встановлення мінімальної заробітної плати передбачити не більше ніж 2 рази на рік. Таким чином при середньому розмірі 1117 грн на перше півріччя 2012 року встановити МЗП у розмірі 1080 грн, а на друге півріччя – 1154 грн.

Роботодавці пропонують забезпечити якнайскоріше доопрацювання соціальними партнерами та подання на розгляд Кабінету міністрів України та Верховної ради України проектів законів щодо зміни поняття мінімальної заробітної плати для включення до неї доплат, надбавок, премій та інших заохочувальних виплат (крім компенсаційних виплат та виплат разового характеру); вилучення із законодавства норм щодо встановлення МЗП (в її існуючому визначенні) на рівні не нижче прожиткового мінімуму.

Зазначені законопроекти можуть бути запозичені із запропонованих віце-прем’єр-міністром-міністром соціальної політики України Сергієм Тігіпком ініціатив щодо легалізації трудових відносин, які в цій частині були підтримані стороною роботодавців.

Слід зазначити, що пропозиції профспілкової сторони (1309-1824 грн) та сторони держави (1180-1239 грн) не знайшли підтримки у більшості членських організацій роботодавців та підприємств.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад