Українці не хочуть працювати з родичами та друзями

Українці не хочуть працювати з родичами та друзями

Більшість економічно активних жителів України вважають, що спільна робота з родичами та друзями неминуче спричинить проблеми у відносинах.  Понад половина респондентів (61%) не хотіли б працювати в одній організації зі своїми родичами. Ще 54% не погодилися б працювати в підпорядкуванні у родича, а 57% не прийняли б на роботу родича, якби самі займали керівну посаду. Про це свідчить опитування, проведене дослідницьким центром рекрутингового порталу Superjob.ua

"Особисті відносини найчастіше заважають роботі"; "Свої швидко сідають на голову, а коли ставиш на місце - ображаються"; "Мав досвід роботи з батьком. Тепер розумію: краще бути колегами, проте в різних компаніях", - коментують респонденти. Уникати роботи з родичами частіше схильні чоловіки (64% проти 58% серед жінок). Аналітики зазначають, що багато українців також упевнені в тому, що родичам співробітників нема чого робити на корпоративних святах.

На відміну від них 26% українців були б не проти роботи в одній організації зі своїми близькими. Близько третини (30%) респондентів погодилися б працювати в підпорядкуванні у родича, ще 24% взяли б на роботу родича, якби самі були начальниками. Однак учасники опитування уточнюють, що пішли б на такий крок лише за умови наявності в родича відповідного досвіду та кваліфікації.

Трохи менше лякає українців робота з друзями: взяти друга під своє керівництво готові 30% респондентів. "Із друзями - у вогонь і у воду!" - коментують вони.

Працювати в підпорядкуванні у друга хотіли б 45% опитаних: "Так, я погодився б працювати у свого друга. Друг може підказати, навчити".

Не хочуть бути начальниками власним друзям і працювати в їхньому підпорядкуванні 51% і 38% респондентів відповідно: "Не визнаю кумівство та сватовство на роботі"; “Бізнес і дружба - несумісні!”

Опитування проведене в Україні дослідницьким центром рекрутингового порталу Superjob.ua з 2 по 18 квітня 2011 року серед 1 тис. представників економічно активного населення України старше 18 років.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад