Українці готові вийти на вулиці через підвищення цін і невиплату зарплат

Українці готові вийти на вулиці через підвищення цін і невиплату зарплат

Згідно з результатами соціологічного дослідження Центру Разумкова, такі наміри висловили 53,9% респондентів. У той же час 22,8% опитаних готові терпіти матеріальні труднощі заради збереження в країні порядку. Не визначилися з відповіддю 23,2%.

Українці могли б стати учасниками законних акцій протесту (мітинги, демонстрації, пікетування), якщо значно підвищать ціни на найнеобхідніше (42,5%), через невиплату (34,2%) або низький рівень зарплати (29,2%) .

Крім того, респонденти відзначили намір протестувати проти масового скорочення робочих місць на підприємствах та в інших галузях (26,9%), проти злочинності та беззаконня (21,6%), свавілля місцевої влади (21,6%).

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 1 по 5 квітня 2011 року. Було опитано 2009 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, Києві та Криму за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Опитування проводилося в 132 населених пунктах (79 міських і 53 сільських). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Джерело ТСН

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад