Підприємцям дозволили на подавати щомісяця декларації про доходи

Підприємцям дозволили на подавати щомісяця декларації про доходи

Президент Віктор Янукович підписав зміни до податкового кодексу про відміну щомісячних декларацій на доходи фізичних осіб, повідомив у своєму блозі урядовий уповноважений Михайло Бродський.

"Порожні декларації по податки на доходи фізичних осіб вже скасовані. Тепер якщо ви не нараховували доходи фізичним особам, подавати "пустушки" не треба", - пояснив чиновник.

Також, за його словами, підприємці, які у березні вчасно не здали цю декларацію або не сплатили податок, ніяких штрафів платити не будуть.

Нагадаємо, у кінці березня уряд схвалив законопроект, яким пропонується вилучити з Податкового кодексу вимогу до податкових агентів щомісячно подавати декларацію про податок на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, що новий Податковий кодекс викликав різке скорочення кількості фізичних осіб-підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. За I квартал знялося з обліку на 57% більше осіб-СПД, ніж на початку 2010 року, а відкрити бізнес наважилося на 30% менше громадян. На думку фахівців, до кінця року кількість ліквідованих СПД виросте з нинішніх 57 тис. до 300 тис.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад