Названі найбільш працьовиті нації в Європі

Названі найбільш працьовиті нації в Європі

Експерти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) порівняли час роботи жителів різних країн світу. При цьому враховувалася кількість годин, що витрачаються не тільки на виконання своїх обов'язків по службі, але й так званий неоплачуваний час, тобто який люди витрачають на роботу вдома.

Слідом за жителями Бельгії йдуть датчани - вони працюють лише на 14 хвилин довше за бельгійців, але при цьому на роботу часу витрачають менше, а на роботу вдома - трохи більше. До речі, згідно з даними німецького статистичного відомства, жителі Данії є лідерами в ЄС по виплатах на годину. У середньому датчанин за свою роботу заробляє близько 37,6 євро на годину - це приблизно на 30% більше, ніж середні виплати по Євросоюзу. Таким чином, жителів скандинавської країни можна визнати найбільш щасливими працівниками Європи - вони менше працюють, проте більше за всіх заробляють.

Третє місце за тривалістю робочого дня зайняли німці - вони працюють лише на 3 хвилини довше за датчан і на 17 хвилин довше за бельгійців.

Найголовніші в ЄС аматори страйків і маніфестацій з метою відстоювання своїх пільг – французи опинилися на четвертому рядку - їхній робочий день триває лише на 8 хвилин довше, ніж у датчан, на 24 хвилини довше, ніж у бельгійців, і на 3 хвилини довше, ніж у німців. Проте за свою роботу жителі Франції в середньому заробляють 33 євро на годину, що приблизно на 12% більше, ніж одержують жителі Німеччини (29,2 євро). До речі, найдорожчими галузями Німеччини, з найвищими витратами, є енергетична сфера, де середня погодинна виплата досягала 44,5 євро, а також банки та страхові компанії - 43,70 євро на годину. Найнижчими виявилися витрати роботодавця в гостьовому бізнесі, тут він платив приблизно 14,3 євро на годину.

Слідом за французами за тривалістю робочого дня йдуть голландці (7 годин 30 хвилин), фіни (7 годин 31 хвилина), норвежці (7 годин 31 хвилина), британці (7 годин 53 хвилини), і завершують десятку італійці (7 годин 55 хвилин).

Довше за всіх у Європі, як не дивно, працюють португальці - 8 годин 48 хвилин на день. З них 4 години 55 хвилин вони витрачають на виконання своїх робочих обов'язків, час. що залишився - на домашні справи. «Таким чином, сієста в південних країнах ще зовсім не означає, що робочий день у них короткий», - роблять висновок експерти ОЕСР.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад