Київським школам і дитсадкам не вистачає медперсоналу

Київським школам і дитсадкам не вистачає медперсоналу

У школах Києва в даний час налічується 56 вакансій медичних сестер і 46 вакансій - в дошкільних навчальних закладах. У порівнянні з минулим роком кількість вакансій зменшилася на 42% в школах і на 50% - в дитячих садах.

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час наради з питань забезпечення навчальних закладів Києва медичними сестрами, інформує прес-служба КМДА передає УНІАН.

За словами Поворозника, головною причиною існування незакритих вакансій є низька заробітна плата.

"Не буває безвихідних ситуацій, тому потрібно знайти можливість забезпечити навчальні заклади столиці медичними сестрами шляхом укладання відповідних угод з районними поліклінічними установами".

Під час наради він дав доручення головам районних в місті Києві державних адміністрацій взяти під особистий контроль стан забезпечення навчальних закладів міста медичними сестрами та провести перевірку забезпеченість ліками та медичними засобами медичних кабінетів шкіл та дошкільних навчальних закладів.

"Зі свого боку департамент охорони здоров'я КМДА проведе необхідні заходи щодо організації навчання та підготовки фахівців - медичних сестер з дієтичного харчування для навчальних закладів міста. Крім того, в обов'язковому порядку буде розглянуто питання про організацію безкоштовних курсів медичних працівників навчальних закладів "

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад