На зарплати вчителям бракує 2 мільярди

На зарплати вчителям бракує 2 мільярди

За словами Асі Горошкової, під час перегляду державного бюджету України на 2011 рік за підсумками 1-го кварталу необхідно збільшити обсяги фінансування сфери і виділити кошти, необхідні для реалізації положень торішнього Указу Президента України (від 30.09.2010 року) "Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні". А.Горшкова уточнила, що збільшити фінансування необхідно у зв`язку з поетапним підвищенням розмірів зарплат педагогічним і науково-педагогічним працівникам, розповсюдження 20% надбавки на всі категорії педагогічних працівників.

"Зовсім нещодавно Президент сказав, що за першим кварталом бюджет перевиконано, що 5 млрд. грн. є можливість витратити... Ми сподіваємося з цих 5 млрд. грн. дадуть 2 млрд. грн. на освіту. І нам заплатять", - сказала А.Горшкова.

"Ми порахували, скільки нам потрібно, щоб хоча б з 1 вересня ввести мінімальний розряд на рівні мінімальної заробітної плати. Нам потрібно 2 млрд. грн. Ось, якби це нам дали... Ми сподіваємося, що буде повернення хоча б по кварталах", - сказала профспілковий лідер.

Вона повідомила, що з цими вимогами делегація вчителів з Донецької області у складі 80 чоловік у вівторок приєднається до мітингувальників біля будівлі Кабінету міністрів України.

На питання журналістів, що мають намір робити педагоги у разі не задоволення центральною владою їхніх вимог, А.Горшкова відповіла, що спочатку, відповідно до закону, Федерація профспілок України вступить в трудовий спір з Кабінетом міністрів відносно виконання Генеральної угоди двома сторонами і потім, "у крайньому випадку", оголосить про страйк.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад