Після школи - до коледжу!

Після школи - до коледжу!

На Заході коледжі є першою сходинкою в успішній кар'єрі більшості молодих людей. І це не дивно, адже в порівнянні з вишами навчання в них коштує дешевше, конкурс - нижчий, а період навчання - коротший. 

ПОЗБАВЛЯЄМОСЬ СТЕРЕОТИПІВ!

Фахівці одностайні: у столиці є достатня кількість коледжів, рівень освіти в яких не поступається показникам багатьох вишів. В основному це стосується високо затребуваних галузей - IT, творчі напрямки, банківська справа.

Все більше абітурієнтів усвідомлюють, що краще здобути середню освіту у відомому на ринку праці коледжі, ніж намагатися одержати вищу освіту в нікому не відомому інституту-одноденці. Вступні конкурси підтверджують цю думку - торік на престижні спеціальності в коледжах при вишах претендували десять і більше осіб на місце!

МЕДИКІВ БЕРУТЬ НА РОБОТУ БАЖАНІШЕ, НІЖ ПІСЛЯ ВИШУ

Практика доводить, що, наприклад, випускникові медичного коледжу набагато простіше знайти гарну роботу, ніж дипломованому фахівцеві медвишу. В училищі готують фельдшерів, медсестер, зубних техніків, лаборантів, тобто фахівців, попит на які є завжди. У той же час новоспечений лікар відразу після вишу є швидше теоретиком, ніж практиком.

МОЖЛИВІСТЬ БУДУВАТИ МАЙБУТНЄ ВЖЕ ЗАРАЗ

- У коледжі практикується зовсім інший підхід і до дітей, і до батьків. Усі - дорослі люди, розмова з якими йде не з позицій повчань і наставлянь, як це робили в школі, а на рівних, - ділиться досвідом психолог Вікторія Єгорова, син якої вчиться в одному зі столичних коледжів. - В учнів коледжів раніше, ніж у школярів, проявляється дорослішання. Причому це дорослішання не від життєвих труднощів і турбот, а дорослішання статусне. Адже турботи й опіка батьків нікуди не зникли, учителі - теж, але усвідомлення себе студентом направляє людину в інше русло. Досить важливе значення має стипендія, та й система навчання студентська: пари, конспекти, заліки плюс контрольні, домашні завдання, реферати. Звичайно, отут і «байдикувати» простіше - контроль не той. Але для недурної дитини існує більше можливостей виявити самостійність і вибрати зручний спосіб підготовки.

Навчання в коледжі - це ще й можливість вже на віковому етапі школи визначитися з майбутньою професією. Якщо вибір вдалий, можна продовжувати навчання далі у виші, якщо більше не подобається - нічого не втрачене: можна пройти ЗНО з будь-якого предмету та вступати до іншого вишу. Основна ж перевага, яку надає коледж, - це можливість займатися справою та будувати своє майбутнє вже зараз!

Джерело: «Комсомольська правда в Україні».

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад