Юристи не знають як буде враховуватися податкова знижка

Юристи не знають як буде враховуватися податкова знижка

Якщо ви плануєте піти в податкову інспекцію, щоб отримати свою податкову знижку за оплату навчання, лікування, страховки і т.д., зробіть це не раніше вівторка. Зараз у податківців аншлаг: зі своїми звітами там товчуться у великих чергах бухгалтери підприємств і дрібні підприємці. Тим більше, в цьому році термін подачі декларацій продовжили на місяць - до 1 травня. А ми нагадаємо, за яких умов ви можете повернути свої 15% доходів.

Податковий кредит замінили податкової знижкою. Її можна отримати, якщо декларуєте податки з доходу.

"Під податковою знижкою мається на увазі законодавцем надання фізичній особі, яка отримала відповідний дохід у певний період, знижки на включення його в загальний дохід відповідних грошових сум. Податковим кодексом внесені умови, за яких ці суми можуть включатися в податкову знижку. Серед яких, як нам раніше відомі і повторюються новим законодавством, такі суми як витрачені на оплату навчання своїх дітей, родичів у першому коліні. Також суми, витрачені на лікування, страхування в недержавних пенсійних фондах ", - коментує Дмитро Моргун, юрист.

"Необхідно розуміти, що платнику податку для надання такої знижки необхідно подати податкову декларацію до встановленого законом строку. Цей термін на сьогоднішній день подовжено до 1 травня. При подачі податкової декларації платник податку для включення податкової знижки повинен пред'явити також документи, що підтверджують оплату таких сум" , - коментує Дмитро Моргун, юрист. 

Це може бути договір, якщо ви застраховані в НПФ або виплачуєте іпотеку. Крім того, якщо оплачуєте навчання родичів, податківці можуть вимагати документи, які б підтвердили ступінь вашого спорідненості. Якщо податковий кредит передбачав відшкодування готівкою, то як буде діяти податкова знижка в кодексі не прописано, кажуть юристи.

Дмитро Моргун, юрист: "Платник податків брав відповідне рішення податкової служби про повернення йому сум, йшов в Ощадбанк і Держказначейство і повертав ці суми. То на сьогоднішній день в Податковому кодексі не прописаний порядок повернення цих сум. Яким чином це буде регулюватися, напевно, буде вирішувати законодавець ".

Джерело ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад