Українці хворіють через неправильне харчування на роботі
За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, трохи менше третини співробітників стурбовані своїм самопочуттям у зв'язку з "офісним" раціоном, а кожен восьмий вже "заробив" проблеми зі здоров'ям.
Турбота роботодавця про співробітників відіграє не останню роль у формуванні лояльності та піднятті мотивації. Особливо якщо мова йде про задоволення базових потреб - таких, як комфортне робоче місце, можливість відпочивати і правильно харчуватися. Однак практика показує, що далеко не всі роботодавці дбають про харчування співробітників. І ще менше виділяють на це фінансування.
За даними hh.ua, у двох з п'яти компаній питання про харчування взагалі не стоїть, і співробітники обідають, де і як доведеться. Приблизно така ж кількість офісних приміщень обладнані кухнею. В офісі передбачена зона для бізнес-ланчів, а всі витрати на харчування несуть самі співробітники. Кожен восьмий начальник забезпечує підлеглих повноцінними обідами - в компанії є можливість замовляти їжу в корпоративній їдальні або користуватися послугами доставки.
Іноді компанії частково або повністю покривають витрати на обід, укладаючи договір з кафе або кейтеринговими компаніями. Щомісячна доплата на обід, знижки в місцевому кафе, корпоративна доставка обідів - такі соціальні пакети хоч і рідкість, але зустрічаються в українських офісах. Також керівники створюють гарний настрій за допомогою кави, шоколаду і фруктів (13% компаній).
Неправильний режим харчування призводить до численних проблем зі здоров'ям. Розуміючи це, більшість "білих комірців" не чекають участі роботодавця і беруть ініціативу в свої руки. Кожен другий докладає всіх зусиль, щоб навіть на роботі харчуватися правильно. Приблизно один з двадцяти вважає, що у нього відмінне здоров'я, і організм витримає всі експерименти з фаст-фудом і вуличною їжею. Трохи менше третини стурбовані своїм самопочуттям і звинувачують у цьому погану звичку жертвувати собою заради кар'єри. А кожен восьмий вже "заробив" проблеми зі здоров'ям через неправильне харчування на роботі.
Менше за всіх замислюються про свій раціон ТОП-менеджери. Саме вони частіше говорять про те, що їх організму нічого не загрожує, і більше за інших страждають від неправильного харчування.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2015 року. В опитуванні взяли участь 745 респондентів.
За матеріалами hitjob.com.ua
всі новиниРоздрукувати сторінку
Нагору Назад
Робота в регіонах
Місто
Вак.
Рез.
6325
5229
234
8
241
9
421
91
235
7
Робота в Володарськ-Волинському
247
7
241
7
402
80
268
20
227
5
230
6
268
31
226
5
342
58
246
17
230
6
236
5
248
11
231
10
226
5
225
5
240
5
232
0
Робота в Україні
Статистика зарплат
Середня зарплата в Житомирі складає:
- по резюме 0 грн.
- по вакансіях 26500 грн.
Jobs.zt.ua
- 8320 грн.
за даними Статуправління
Корисні сервіси
Корисні поради
Чому роботодавці не вказують в оголошеннях зарплату: поради hr-експертки, які вакансії оминати
Не вказана в оголошеннях зарплата часто є найменшою проблемою. Попри світо ...
Тренди українського фрилансу-2023: прогноз від Freelancehunt
Світова платформа Exploding Topics та український сервіс фрилансу Freelanc ...
Вигорання під час війни: як залишатися ефективним на роботі – поради експерта
Війна стала важким тягарем для ринку праці. За оцінками соціологічної груп ...